Betaalbare en professionele websites voor iedereen

Windows 10 krijgt gratis grote verjaardagsupdate

Microsoft bindt de strijd aan met pen en papier. Op Build 2016 kondigt de Windowsmaker een nieuwe update aan voor Windows 10. In de verjaardagsupdate staat vooral de digitale pen centraal. Een onderzoek van Microsoft toont aan dat 72 procent van de ondervraagden nog frequent op papier schrijft en daar ziet Microsoft potentieel.

Voordien was het niet altijd duidelijk wat je wanneer kon doen met de Microsoft-pen. De ervaring moet duidelijker voor de eindgebruiker waardoor je na de update met een druk op de knop een centrale hub opent. Van daaruit kan je aan de voornaamste Ink-apps. De applicatiewinkel krijgt bovendien een apparte sectie voor pen-gerelateerde applicaties.

De verbeteringen en integratie gaan ver. Typ je een Sticky Note, dan weet Cortana bijvoorbeeld wanneer je een tijdstip of plaats hebt vermeldt. De digitale assistent kan je vervolgens bijstaan om bijvoorbeeld een afspraak te maken. De pen werkt verder op Maps, waar 3D-aanduidingen zelfs herkend worden.

Wie geen pen heeft, valt niet uit de boot. Microsoft gaat niet in detail over alle nieuwe functies maar richt de schijnwerpers wel op nieuwe beveiligingsmogelijkheden. Biometrische identificatiemethodes zullen voortaan met apps werken maar ook met Edge. Wanneer een website compatibel is, kan je er op inloggen met je glimlach in de plaats van een wachtwoord.

Een specifieke lanceringsdatum gaf Microsoft niet, maar aangezien het om een verjaardagsupdate gaat kan je de nieuwe functies vanaf de zomer verwachten.

 

Artikel in Clixkx.be